Projekt wnętrza łazienki KOŁO

Projekt wnętrza łazienki

Projekt wnętrz łazienki KOŁO powstał przy okazji konkursu Łazienka KOŁO 2009. Naszą ideą było stworzenie wnętrz toalet o czystej i łatwej w odbiorze przestrzeni, dostosowanej do współczesnych wymagań, uwzględniając przy tym specyfikę miejsca jakim jest dworzec kolejowy. Warto zwrócić uwagę na fakt iż, podróżujący bywa w takiej przestrzeni bardzo rzadko. Istotne jest zatem instynktowne poruszanie się jak i percepcja takiej przestrzeni. Kolorowe linie oraz instalacja pod sufitem pełnią nie tylko funkcję estetyczną, ale powodują że komunikacja jest bardziej intuicyjna dla podróżnych.

lokalizacja: Warszawa, Dworzec centralny

architekci: Bartosz Malinowski, Bartosz Matynia

organizator konkursu: KOŁO

projekt: 2009

 

2009 KOŁO Wnętrza